00 Camry Vibrating when on the highway

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 30 Nov 2004, 10:06 am   #1 (permalink)
skewe
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default 00 Camry Vibrating when on the highway

I was traveling on a straight path yesterday during a downpour in a
2000 LE Camry. It was raining heavily (cats and dogs) and while
cruising at about 70mph, the car started to vibrate. If you have a
cell phone and you put it on vibrate in your pocket, that was the
feeling that I got for the whole car.

I left off the accelerator and it went off. A few min later, it came
back on while doing 70 and that happened like 3 times.

Does anybody know what this might incline to?

I did a flush of the transmission just that morning at a Toyota
dealership but I doubt that caused it, unless he did not put enough
transmission fluid. I know my tires needs to be replace within the
next 5000 miles or so. I do not think it was hydroplaning as later on,
the car did hydroplane but it was not vibrating like a cell phone. It
does not have trac control or ABS.

Any thoughts, anybody.. THX.
  Reply With Quote
Old 30 Nov 2004, 12:41 pm   #2 (permalink)
Ken
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 00 Camry Vibrating when on the highway

I had a similar problem with my 2000 LE. Car vibrated like crazy over 60.
Brought it into my local mechanic who told me my frame was bent and the car
was out of alignment. Brought it to a dealer service and they aligned it.
No problems since. But if you know your tires need to be changed in 5K
miles, why not do the whole job together--tires, balance and alignment.

Ken from Merrick

"skewe" <skewe1970@yahoo.com> wrote in message
news:5abe81af.0411300806.11e7dab5@posting.google.c om...
>I was traveling on a straight path yesterday during a downpour in a
> 2000 LE Camry. It was raining heavily (cats and dogs) and while
> cruising at about 70mph, the car started to vibrate. If you have a
> cell phone and you put it on vibrate in your pocket, that was the
> feeling that I got for the whole car.
>
> I left off the accelerator and it went off. A few min later, it came
> back on while doing 70 and that happened like 3 times.
>
> Does anybody know what this might incline to?
>
> I did a flush of the transmission just that morning at a Toyota
> dealership but I doubt that caused it, unless he did not put enough
> transmission fluid. I know my tires needs to be replace within the
> next 5000 miles or so. I do not think it was hydroplaning as later on,
> the car did hydroplane but it was not vibrating like a cell phone. It
> does not have trac control or ABS.
>
> Any thoughts, anybody.. THX.



  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:20 am.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.