My 95 Camry Wagon's Radio

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 20 Feb 2005, 09:05 pm   #1 (permalink)
Smowk
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default My 95 Camry Wagon's Radio

Any suggestions on this one? I just got a 95 camry wagon, and somebody put
a new radio in it. when i hit the power button, the antenna comes up and
all, but the radio doesn't come on at all...

hmmmmm
  Reply With Quote
Old 21 Feb 2005, 08:33 am   #2 (permalink)
Garys2
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: My 95 Camry Wagon's Radio

Smowk wrote:
> Any suggestions on this one? I just got a 95 camry wagon, and somebody put
> a new radio in it. when i hit the power button, the antenna comes up and
> all, but the radio doesn't come on at all...
>
> hmmmmm


Check to power leads. If memory serves me, the antenna is controlled by
a separate circuit so it's possible that it would work, but the radio
doesn't. If it's an aftermarket radio, it probably has a fuse mounted
with the radio, unlike the OEM radio.

Gary
  Reply With Quote
Old 21 Feb 2005, 08:33 am   #3 (permalink)
Travis Jordan
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: My 95 Camry Wagon's Radio

Smowk wrote:
> I just got a 95 camry wagon, and
> somebody put a new radio in it. when i hit the power button, the
> antenna comes up and all, but the radio doesn't come on at all...


They didn't bother to include all the parts when they sold it to you?


  Reply With Quote
Old 21 Feb 2005, 11:35 am   #4 (permalink)
Jason James
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: My 95 Camry Wagon's Radio


"Smowk" <SmowkOne@Yahoo.com> wrote in message
news:Xns9603E0C3C1266SmowkieBandit@216.196.97.131. ..
> Any suggestions on this one? I just got a 95 camry wagon, and somebody

put
> a new radio in it. when i hit the power button, the antenna comes up and
> all, but the radio doesn't come on at all...
>
> hmmmmm



It probably failed at some point prior to the former owner selling the car,
or it never worked. The first thing to check for is battery to the radio,
both positive (12v) and earth (negative). If it has that, then you are
looking at the dreaded speaker connections ie have they connected them
properly and not blown the audio output...

Jason


  Reply With Quote
Old 21 Feb 2005, 09:42 pm   #5 (permalink)
hachiroku
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: My 95 Camry Wagon's Radio

On Sun, 20 Feb 2005 21:05:49 -0600, Smowk wrote:

> Any suggestions on this one? I just got a 95 camry wagon, and somebody put
> a new radio in it. when i hit the power button, the antenna comes up and
> all, but the radio doesn't come on at all...
>
> hmmmmm


There are two +12V wires behind the unit; one for main power and one for
battery back-up, to hold the programmed radio stations, sound settings and
clock, etc. If the unit is an Alpine or a Kenwood or a (I can't
remember...) this yellow wire MUST be energized with +12V or the system
will do just what you're saying. Also check the ground. Some people
(myself included) sometimes use just the Antenna to gound the system; I
have gotten away with this for the most part, but a couple times it has
come back to bite me in the gotchung (Chinese for the 'part that went over
the fence last'...

  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 11:32 pm.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.