Interesting boo-boo

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 29 Mar 2005, 02:42 am   #1 (permalink)
Jason James
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Interesting boo-boo

Was inspecting my airfilter and noted the air-intake-temperature- sensor
loom plug unplugged from the filter-box. Been this way for 2 years since
I;ve owned it, yet I haven't noted any in fuel economy problems or any
alarms such as the check- engine -icon lighting up.

Jason


  Reply With Quote
Old 29 Mar 2005, 07:45 am   #2 (permalink)
Daniel
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: Interesting boo-boo

Same problem here - prior owner.

Engine runs fine, the problem is that you're admitting unfiltered air
through that hole.

Sensor needs to be removed when lifting the cover to replace or inspect
the filter element, and then people forget to replace it.

All you can do is make sure you don't duplicate the problem in the
future.

  Reply With Quote
Old 29 Mar 2005, 09:53 am   #3 (permalink)
Mark A
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: Interesting boo-boo

"Jason James" <vellicet@bigpond.com> wrote in message
news:3asighF6dqmpvU1@individual.net...
> Was inspecting my airfilter and noted the air-intake-temperature- sensor
> loom plug unplugged from the filter-box. Been this way for 2 years since
> I;ve owned it, yet I haven't noted any in fuel economy problems or any
> alarms such as the check- engine -icon lighting up.
>
> Jason


What model year and engine is that?


  Reply With Quote
Old 29 Mar 2005, 10:02 am   #4 (permalink)
Jason James
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: Interesting boo-boo


"Daniel" <nospampls2002@yahoo.com> wrote in message
news:1112103911.382763.302060@l41g2000cwc.googlegr oups.com...
> Same problem here - prior owner.
>
> Engine runs fine, the problem is that you're admitting unfiltered air
> through that hole.


Ouch! That's just dandy.


> Sensor needs to be removed when lifting the cover to replace or inspect
> the filter element, and then people forget to replace it.


Too much haste.


> All you can do is make sure you don't duplicate the problem in the
> future.


A warning from the 'uber-sophisticated' engine management would have been
nice,...

Jason




  Reply With Quote
Old 29 Mar 2005, 11:02 am   #5 (permalink)
Jason James
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: Interesting boo-boo


"Mark A" <nobody@nowhere.com> wrote in message
news:x8GdnQaqfrZg5NTfRVn-vA@comcast.com...
> "Jason James" <vellicet@bigpond.com> wrote in message
> news:3asighF6dqmpvU1@individual.net...
> > Was inspecting my airfilter and noted the air-intake-temperature- sensor
> > loom plug unplugged from the filter-box. Been this way for 2 years since
> > I;ve owned it, yet I haven't noted any in fuel economy problems or any
> > alarms such as the check- engine -icon lighting up.
> >
> > Jason

>
> What model year and engine is that?


'96, 2.2.

Jason


  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:17 am.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.