98 Camry Radio Problem

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03 Nov 2005, 12:42 pm   #1 (permalink)
GaryD
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default 98 Camry Radio Problem

Recently, the radio in my 98 Camry has been loosing its preset stations.
Whenever I try to start the car and it fails, I turn the key on again and
the radio turns off and when I turn it back on, all the presets are back to
the factory supplied sets. This doesn't happen everytime I start the car
but, I am having this issue with increasing frequency. Any ideas?


  Reply With Quote
Old 03 Nov 2005, 05:02 pm   #2 (permalink)
Daniel
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 98 Camry Radio Problem

I try to start the car and it fails
~~~~~~~~~~
???????????
Have never, not once, had the car fail to start promptly (apart from
idle control valve issues)
Sounds like you need to resolve the "fail to start" problem first.

  Reply With Quote
Old 03 Nov 2005, 06:18 pm   #3 (permalink)
Wolfgang
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 98 Camry Radio Problem

Sound like real dirty battery connector/cables or start of open circuit in
the battery (if original its time to replace it anyhow!)

"GaryD" <gdenis@tds.net> wrote in message
news:436a55fe_2@newspeer2.tds.net...
> Recently, the radio in my 98 Camry has been loosing its preset stations.
> Whenever I try to start the car and it fails, I turn the key on again and
> the radio turns off and when I turn it back on, all the presets are back
> to
> the factory supplied sets. This doesn't happen everytime I start the car
> but, I am having this issue with increasing frequency. Any ideas?
>
>



  Reply With Quote
Old 04 Nov 2005, 08:25 am   #4 (permalink)
Daniel
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 98 Camry Radio Problem

Makes sense.
The loss of radio presets indicates loss of electrical power - like
when the battery is removed.

  Reply With Quote
Old 05 Nov 2005, 11:47 am   #5 (permalink)
GaryD
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 98 Camry Radio Problem

A new battery fixed the problem.


"Daniel" <nospampls2002@yahoo.com> wrote in message
news:1131114353.520773.146940@g49g2000cwa.googlegr oups.com...
> Makes sense.
> The loss of radio presets indicates loss of electrical power - like
> when the battery is removed.
>



  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:28 pm.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.