have problem to start Camry smoothly

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09 Jun 2006, 07:44 pm   #1 (permalink)
chunji08@gmail.com
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default have problem to start Camry smoothly



This is a 1999 Camry, of 100K milages. It works perfectly all the time
untill yesterday.

If the car has been parked there for hours and I want to start it, I
can hear the sound such as "gla-gla-gla" from under the hood, with no
good. Until I step couple of times on the gas, then the car can be
started.

Any suggesstions ?


Cj

  Reply With Quote
Old 10 Jun 2006, 12:37 am   #2 (permalink)
jg
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: have problem to start Camry smoothly


<chunji08@gmail.com> wrote in message
news:1149900272.386038.234570@i40g2000cwc.googlegr oups.com...
>
>
> This is a 1999 Camry, of 100K milages. It works perfectly all the time
> untill yesterday.
>
> If the car has been parked there for hours and I want to start it, I
> can hear the sound such as "gla-gla-gla" from under the hood, with no
> good. Until I step couple of times on the gas, then the car can be
> started.
>
> Any suggesstions ?
>

Flat battery? If it's fuel injected, chances are pressing the accelerator
probably doesn't solve or mask any problems.


  Reply With Quote
Old 10 Jun 2006, 09:14 am   #3 (permalink)
Daniel
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: have problem to start Camry smoothly

chunji08@gmail.com wrote:
> This is a 1999 Camry, of 100K milages. It works perfectly all the time
> untill yesterday.
>
> If the car has been parked there for hours and I want to start it, I
> can hear the sound such as "gla-gla-gla" from under the hood, with no
> good. Until I step couple of times on the gas, then the car can be
> started.
>
> Any suggesstions ?
>
>
> Cj

================================
Search this group for "IAC idle valve"

  Reply With Quote
Old 11 Jun 2006, 11:53 am   #4 (permalink)
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: have problem to start Camry smoothly

It's great that you got as far as you did, 100K miles before your IAC acted
up for the first time. You have a couple of alernatives...go with a new one
for $400, have a fuel induction service for $100 or so, or try cleaning it
yourself with TriFlow or Redline. Replacement will give you at least a year
trouble-free. Cleaning it will result in a shorter trouble-free period
before cleaning it again. Don't worry about it, it's very common and I
would estimate that thousands of people dumped their Camrys because of it.
Don't overreact even though your instincts may shout...Trade In Trade In.
<chunji08@gmail.com> wrote in message
news:1149900272.386038.234570@i40g2000cwc.googlegr oups.com...
>
>
> This is a 1999 Camry, of 100K milages. It works perfectly all the time
> untill yesterday.
>
> If the car has been parked there for hours and I want to start it, I
> can hear the sound such as "gla-gla-gla" from under the hood, with no
> good. Until I step couple of times on the gas, then the car can be
> started.
>
> Any suggesstions ?
>
>
> Cj
>



  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:34 pm.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.