85 camry eng rattles under load

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01 Nov 2006, 08:01 pm   #1 (permalink)
rockhard
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default 85 camry eng rattles under load

recently I was taking off the camshaft box to check out a leak that is
coming from the gasket inbetween the head and cam box. I removed it and
there is almost no gasket left..

while I was at it I installed a new timing belt then put everything
back together. because I need to drive out in order to get a gasket
set.

I went to start up the car and it started fine. but when I step on the
gas to try to accelerate at a semi fast pace, the eng makes a rattling
noise and doesnt accelerate any faster

although when in neutral the car revs perfectly...

my distributor timing is a bit off and I need to adjust it, could that
be it?



Any ideas Thanks

  Reply With Quote
Old 02 Nov 2006, 02:30 am   #2 (permalink)
m Ransley
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 85 camry eng rattles under load

If timing is advanced to far pre ignition will rattle and knock holes in
your old pistons.

  Reply With Quote
Old 02 Nov 2006, 07:10 pm   #3 (permalink)
rockhard
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 85 camry eng rattles under load

well i tried adjusting and re-adjusting the ignition timing, and right
now its as close as it is going to get and it is still mis-firing, I
recently had just changed the timing belt could the cause be something
to do with that, like the camshaft not being marked off properly

  Reply With Quote
Old 02 Nov 2006, 07:50 pm   #4 (permalink)
johngdole@hotmail.com
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 85 camry eng rattles under load

Yeah, your timing is probably off. Recheck the timing on the
cam/crank/distributor.

The free online guide at AutoZone.com:
http://www.autozone.com/servlet/UiBr...3d8013e58f.jsp



rockhard wrote:
> recently I was taking off the camshaft box to check out a leak that is
> coming from the gasket inbetween the head and cam box. I removed it and
> there is almost no gasket left..
>
> while I was at it I installed a new timing belt then put everything
> back together. because I need to drive out in order to get a gasket
> set.
>
> I went to start up the car and it started fine. but when I step on the
> gas to try to accelerate at a semi fast pace, the eng makes a rattling
> noise and doesnt accelerate any faster
>
> although when in neutral the car revs perfectly...
>
> my distributor timing is a bit off and I need to adjust it, could that
> be it?
>
>
>
> Any ideas Thanks


  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 03:50 pm.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.