95 4Runner story

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08 Mar 2014, 02:05 pm   #1 (permalink)
Geoff Welsh
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default 95 4Runner story

had a 95 4runner come in last week, barely running. The customer had
/tried/ to do a "tune-up" and royally botched it.

Some of the plugs were not seated, and he broke some of the new (very
fat, incorrect) plug wires. We figured the correct installation of
correct parts, plus a cap and rotor would have him on his way.

Unfortunately (for me) the car drove like a tug boat! Idled fine,
revved in the bay, but wouldn't pull out into traffic.

hmmmm.

Low fuel pressure or volume? Nope.
Plugged exhaust? Nope.

What I found with a little research about these ancient beasts, is that
if the TPS is slightly out-of-adjustment, then the idle switch (internal
to TPS) is not closed, and when you set the timing per factory
specs/procedures, (with diag jumpered E1-TE1) it will be wrong.

Re-set TPS. Re-set timing. Vrooooom.

thanks for letting me share.

GW
  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:38 pm.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.