1990 4x4 4cyl power problem solved!

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 15 Aug 2009, 11:41 am   #1 (permalink)
Video
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default 1990 4x4 4cyl power problem solved!

I posted a couple of years ago about lack of power at 40 mph. Good
power until 40 mph then nothing. It was also making a low thumping
sound from the air intake. Well, I replaced the air intake and timing
chain and nothing changed until one day on the highway. I had the
pedal to the floor (as usual) going 45 mph and all of a sudden, a huge
back-fire from the exhaust and the truck shot forward to a great 75
mph. It must have been something clogging the cat-converter. Problem
Solved!
  Reply With Quote
Old 17 Aug 2009, 04:45 pm   #2 (permalink)
Rastamon
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 1990 4x4 4cyl power problem solved!


"Video" <dyost@persuasionstrategies.com> wrote in message
news:c7e23319-eca2-4fbf-a37e-de726053e903@k30g2000yqf.googlegroups.com...
>I posted a couple of years ago about lack of power at 40 mph. Good
> power until 40 mph then nothing. It was also making a low thumping
> sound from the air intake. Well, I replaced the air intake and timing
> chain and nothing changed until one day on the highway. I had the
> pedal to the floor (as usual) going 45 mph and all of a sudden, a huge
> back-fire from the exhaust and the truck shot forward to a great 75
> mph. It must have been something clogging the cat-converter. Problem
> Solved!


It might have been solved temporarily, but it sounds like you need a new
CAT.

I had a similar problem on my 86' PU, 22R carb. It would start to diesel
when going up a hill. Could not get past 40 mph. It would rev fine in the
driveway, but once under some type of load it, start dieseling. When I mean
"diesel", you can hear the valves clicking like on a diesel engine.


  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:51 am.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.