1998 Toyota Four Runner. Engine warning bulb not working.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 25 Apr 2011, 01:31 pm   #1 (permalink)
Steve Wright
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default 1998 Toyota Four Runner. Engine warning bulb not working.

I have a 1998 3.4 liter automatic Toyota Four Runner, with the engine
warning light not lighting, when the ignition is on, with the truck
not started. It's burning way to much fuel, like 19 liters per 100 km
combined city/highway driving, while starting, & running fine, but the
light is not working, thus, I didn't know I had an issue, till I
actually checked my gas mileage. Is there a common problem, causing
the lamp to not work? I just recently bought the truck, & don't know
the history. There are no wires cut, or corroded, that I can find, &
everything works fine, so I believe, there isn't a fuse, or fuselink
bad. I'm getting a service manual, next few days, just want any input,
on where to strt tracing.Thanks, for your time.
  Reply With Quote
Old 26 Apr 2011, 09:54 pm   #2 (permalink)
First of One
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 1998 Toyota Four Runner. Engine warning bulb not working.

Have you tried hooking up a code reader? The CEL may have failed, but there
may still be codes stored.

--
"War is the continuation of politics by other means.
It can therefore be said that politics is war without
bloodshed while war is politics with bloodshed."


"Steve Wright" <nhltriviaman@gmail.com> wrote in message
news:e6edb252-ca2a-41da-aeb4-f7cba4cf2da2@w7g2000yqe.googlegroups.com...
>I have a 1998 3.4 liter automatic Toyota Four Runner, with the engine
> warning light not lighting, when the ignition is on, with the truck
> not started. It's burning way to much fuel, like 19 liters per 100 km
> combined city/highway driving, while starting, & running fine, but the
> light is not working, thus, I didn't know I had an issue, till I
> actually checked my gas mileage. Is there a common problem, causing
> the lamp to not work? I just recently bought the truck, & don't know
> the history. There are no wires cut, or corroded, that I can find, &
> everything works fine, so I believe, there isn't a fuse, or fuselink
> bad. I'm getting a service manual, next few days, just want any input,
> on where to strt tracing.Thanks, for your time.



  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:51 am.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.