2000 toyota 4Runner 6Cyl 2WD

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12 May 2011, 06:13 pm   #1 (permalink)
Joe
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default 2000 toyota 4Runner 6Cyl 2WD

I recently had my car in a shop for brake replacement. The rotor (disc) and
the pads were replaced in the front. However, sometimes when I apply the
brake (low or high speeds), it feels like the brake sort of 'skips' or seems
to brake unevenly. It doesn't do this all the time though. This happened
before the brake replacement but became worse afterwards.

Anybody have any ideas what might be the problem?

Thanks in advance..

Lou.


  Reply With Quote
Old 13 May 2011, 08:40 pm   #2 (permalink)
al
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 2000 toyota 4Runner 6Cyl 2WD

On May 12, 7:13*pm, "Joe" <guic...@ucsd.edu> wrote:
> I recently had my car in a shop for brake replacement. The rotor (disc) and
> the pads were replaced in the front. However, sometimes when I apply the
> brake (low or high speeds), it feels like the brake sort of 'skips' or seems
> to brake unevenly. It doesn't do this all the time though. This happened
> before the brake replacement but became worse afterwards.
>
> Anybody have any ideas what might be the problem?
>
> Thanks in advance..
>
> Lou.


Sounds like the tire lug nuts were not torqued properly and
consequently the rotors are warped. One should always use a torque
wrench, not an impact wrench, when reinstalling the tires. Not much
you can do now except live with it or replace the rotors again and
insure that the wheels are properly torqued otherwise it will happen
again. Good luck. Al
  Reply With Quote
Old 16 May 2011, 02:32 pm   #3 (permalink)
Joe
Guest
  • Posts: n/a
  • User Status:


Default Re: 2000 toyota 4Runner 6Cyl 2WD

Thanks for your reply Al.

Someone mentioned to me that the calipers might be bad. I am going to take
it in to the shop and see if they cna figure out the problem.

Lou.

"al" <abuonag@msn.com> wrote in message
news:f24301f4-6143-40e9-b25e-eb62e17a1442@cu4g2000vbb.googlegroups.com...
On May 12, 7:13 pm, "Joe" <guic...@ucsd.edu> wrote:
> I recently had my car in a shop for brake replacement. The rotor (disc)
> and
> the pads were replaced in the front. However, sometimes when I apply the
> brake (low or high speeds), it feels like the brake sort of 'skips' or
> seems
> to brake unevenly. It doesn't do this all the time though. This happened
> before the brake replacement but became worse afterwards.
>
> Anybody have any ideas what might be the problem?
>
> Thanks in advance..
>
> Lou.


Sounds like the tire lug nuts were not torqued properly and
consequently the rotors are warped. One should always use a torque
wrench, not an impact wrench, when reinstalling the tires. Not much
you can do now except live with it or replace the rotors again and
insure that the wheels are properly torqued otherwise it will happen
again. Good luck. Al


  Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 12:32 am.

Attribution:
Autoblog
Powered by Yahoo Answers



ToyotaLexusForum.com is an unofficial community for car enthusiasts. ToyotaLexusForum.com is not affiliated with Toyota Motor Corporation in any way.
Toyota Motor Corporation does not sponsor, support, or endorse ToyotaLexusForum.com in any way.
Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.